Zenetestvérek

Zenestestvérek

Produkciónk fergeteges koncert és táncshow a Kárpát-medence dimenziójában gondolkodva, magyar, szerb, cigány népzenei dallamokat vonultat fel egy szinpadon. A program küldetése az Európában élő kisebbségek rendkívül gazdag kulturális értékeit bemutatni, elfogadtatni, ezáltal megismerni egymást, egy mást, példát és helyes utat mutatni a mai feszültségektől nem mentes atmoszférában, hogy asszimiliáció nélkül kell megőrizni a kulturális sajátosságokat,  kincseinket, melyektől igazán gazdag a magyar kultúra és az európai kultúra. A program modern, kreatív, energikus, mégis élő hagyományokban gyökerező magyar-szerb-cigány életérzésekkel teli nem mindennapi műsor.

A hazánkban élő délszláv nemzetiségek, elsősorban a szerbek és horvátok változatos és gazdag népzenei hagyományának ápolását tűzte ki céljául az országosan ismert és népszerű, de határainkon túl is sikeresen koncertező „Vujicsics Együttes”. Az együttes 1974 tavaszán alakult Pomázon, mint a helyi nemzetiségi táncegyüttes zenekara. A délszláv zenei formáció azóta Európa folkzenekarainak élvonalába tartozik. A tragikusan elhunyt
zeneszerző és népzenekutató Vujicsics Tihamér munkásságát folytatva gyűjtik, és dolgozzák fel a magyarországi szerbek és horvátok zenéjét, szólaltatják meg dallamaikat sajátos hangzású hangszereiken.Az Európát, Ausztráliát és a Közel-Kelet országait bejárt együttes előadásait Bartók Béla és Vujicsics Tihamér által gyűjtött dallamok teszik izgalmassá. A Kalyi Jag és a Vujicsics Együttes tagjait személyes jóbarátság köti össze már hosszú évek óta. 2009-ben óriási sikert aratott közös fellépésük egy szinapadon Balatonfüreden az Egyesület és a Város szervezésében 20. Nemzetiségi Népzene és Néptánc Fesztiválon.
17 művész, zenész, énekes részvételével.