Roma Legenda

TÖRTÉNELMI MUSICAL – “R©MA LEGENDA”

Mondják, a Cigányok titokzatos emberek, nincs írott történelmük, csupán legendáik és mítoszaik. Az utak történeteiből, a szívek dalaiból született legendájuk, muzsikájuk, ahol a szenvedély és a bánat fonódik össze. Oly sok művész -Jókaitól Garcia Lorcáig, Liszttől Brahms-ig- merített ihletet a cigány zenéből, mesékből és életük történeteiből.

A mű unikális értéket képvisel hazánkban és világszerte a roma identitás erősítése, és a cigányság kultúrájának, történelmének bemutatása szempontjából. A világon először életre hívott roma rockopera, történelmi musical megálmodójának Varga Gusztávnak az volt a célja, hogy a zene és táncművészet eszközeivel ábrázolják a cigányság sokak által nem ismert történelmét. A darab – melyben a nézők népes, mintegy 35 fős énekes, tánccsoport előadásában
gyönyörködhetnek – bemutatja a roma őshazából Indiából való elvándorlást, és a cigányság vándorútjának különböző állomásait. A jellemzőbb színtereket csodás jelmezekkel, eredeti kosztümökkel, díszletekkel és jellegzetes táncokkal illusztrálják, fülbemászó dallamokkal fűszerezik. A darab különleges történetei, dallamai, látványos táncai, természetes közvetlenséggel, szépségtől áradó gazdagsággal viszik előre a cigányság vándorlásának misztikus történetét, melyek már-már álomszerű világba andalítják a közönséget és jutunk el a darab során egészen Európáig.

A musical időtartam: 80 perc

Összesen 47 fő művész, énekesek, táncosok, zenészek, statiszták közreműködésével.